Írások, kritikák, kedvcsinálók színdarabokról

2016. március 31. 17:51 - kothoga

Sokkterápia Eszenyi módra

Földrengés Londonban

A Vígszínház már játssza, majd pénteken hivatalosan is bemutatja a Földrengés Londonban című alkotást. Mike Bartlett angol író műve aktuális környezetvédelmi kérdéseket feszeget, teszi mindezt úgy, hogy nem beszél félre, és rémisztő jövőt vázol az emberiség elé. Aki jegyet vált az előadásra, készüljön fel rá, hogy a klímaváltozás lehető legijesztőbb következményeivel fog szembesülni.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. március 23. 19:46 - kothoga

Mik és én

Gyarmati Fanni naplója

Gyarmati Fanni naplójának megjelenése a közelmúlt irodalmi szenzációja volt. Radnóti Miklós özvegyének tizenegy évet felölelő irománya valódi kordokumentumként szolgál az utókor számára, akik általa sok, addig nem ismert részletet megtudhatnak a magyar líra kiemelkedő alakjának életéről. Budapest egyik történelmi szegletében Hámori Gabriella bújik a költőfeleség bőrébe, és meséli el mozgalmas életük históriáját.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. március 20. 11:13 - kothoga

A horogkereszt árnyékában

Mesél a bécsi erdő

A politika számára mindig az számított ideális alanynak, akit könnyű kontroll alatt tartani. Akit egyszerű vezényszavakkal lehet irányítani, akit nem köt gúzsba erkölcsi aggály, aki gondolkodás nélkül hagyja ereibe szivárogni a neki szánt üzenetet. A Mesél a bécsi erdő a fenti tulajdonságokat magán hordozó nyárspolgárt veszi górcső alá.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. március 17. 21:16 - kothoga

"A tökéletes mindig csak eszmény marad"

Für Anikó a Mesél a bécsi erdőről

Az Örkény Színház március 18-án mutatja be a Mesél a bécsi erdő című darabot. Az osztrák-magyar drámaíró, Ödön von Horváth alkotása az 1930-as évek évek Ausztriájába repíti vissza a nézőt, ahol egyre nagyobb teret nyer a nácizmus eszméje, miközben a kispolgárok a szívük mélyén éppúgy szeretetre éheznek, mint bármely más korban. A készülő előadással kapcsolatosan Für Anikó osztotta meg velem a gondolatait, aki Valériát, a trafikos nőt játssza.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. március 12. 10:15 - kothoga

A menedzser magányossága

Offroad

Mindannyiunknak konkrét elképzelése van arról, hogy manapság ki számít sikeres embernek. A legtöbb esetben a siker és a pénz együtt járnak. De csak kevesek gondolnak abba bele, hogy a zsíros szerződésekkel rendelkező, irigyelt menedzserek milyen árat fizetnek azért, hogy tartósan a csúcson legyenek. Az Offroad ezekre a kérdésekre kínál választ.

Tovább
Szólj hozzá!
Írások, kritikák, kedvcsinálók színdarabokról
süti beállítások módosítása