Írások, kritikák, kedvcsinálók színdarabokról

2016. március 12. 10:15 - kothoga

A menedzser magányossága

Offroad

Mindannyiunknak konkrét elképzelése van arról, hogy manapság ki számít sikeres embernek. A legtöbb esetben a siker és a pénz együtt járnak. De csak kevesek gondolnak abba bele, hogy a zsíros szerződésekkel rendelkező, irigyelt menedzserek milyen árat fizetnek azért, hogy tartósan a csúcson legyenek. Az Offroad ezekre a kérdésekre kínál választ.

offroad.jpg

Fotó: Molnár János

Egy cég négy felsővezetője (Egyed Bea, Hay Anna, Bárnai Péter, Jaskó Bálint) számára az igazság pillanata jön el. Az vállalkozás ellenőrzése a végéhez ért, négyük közül egynek mennie kell. Élet-halál harc kezdődik, mely során négy cápa veti magát a küzdelmekbe, akikről elkezd lehullani a mindennapok álarca. Lelkileg fokról fokra csupaszodnak le, és ahogy a magabiztosnak látszó külső hámlik le róluk, szorongások és félelmek törnek elő belőlük.

A két alfa hímként bemutatkozó férfi rémült nyúllá változik, míg az acél keménységűnek látszó nők is megmutatják, hogy a hibátlan külső sérülékeny lényt takar. A 'már nincs mit veszítenem' érzés hatalmasodik el rajtuk. Ez pedig azzal jár, hogy szembenéznek legbelsőbb vágyaikkal, és kiszakad végre belőlük, kit és mit akarnak.

A darab vége ütős katarzist tartogat. Az egóból építkező, a szétesés határán táncoló menedzserek a nekik szegezett kérdésekre egyöntetűen azt felelik, kétség nem férhet hozzá, hogy négyük közül ők a legjobbak. Aztán a ravasz ellenőrök feltesznek egy utolsó kérdést, melyre nem jön, nem jöhet gépies válasz. És az a dermedt csend pontosan megrajzolja nekünk, hogy mit ér a siker, ha pénzből táplálkozik.

offroad1.jpg

Fotó: Molnár János

A Trojka Társulás legújabb előadása szívbe markolóan őszinte darab. Lelki hullámvasútra ülteti fel a nézőt, miközben izgalmas témát jár körbe. Az egyre terebélyesedő feszültséget humormorzsákkal enyhíti, de mielőtt azt hinnénk, a nehezén már túl vagyunk, a történet folytatása újabb adag adrenalint szabadít el bennünk.

Az Offroad lendületes, trendi, mégis bölcs alkotás. Látványvilágában minimál, összhatásában mégis kíméletlenül hatol a psziché mélyére. Valódi kérdésekre valódi válaszokat ad. Ugyan alternatív színházként definiálja magát, a benne megbúvó magvas mondanivaló sokak számára hordoznak üzenetértéket.

Menedzsereknek kötelező darab.

További információ a színház honlapján.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orkhesztra.blog.hu/api/trackback/id/tr538469132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Írások, kritikák, kedvcsinálók színdarabokról
süti beállítások módosítása