Írások, kritikák, kedvcsinálók színdarabokról

2016. augusztus 01. 20:18 - kothoga

Hárman párban

Amerikai bölény

A Thália Színház egy előadás erejéig a balatonföldvári Kultkikötőbe exportálta tavaszi bemutatóját, az Amerikai bölényt. Az 1975-ben íródott színdarab három kis kaliberű bűnöző egy napját mutatja be, akik egy éremritkaságot és a vele járó anyagi hasznot üldözik. A Magyarországon korábban sosem játszott mű könnyed szórakozást nyújtott a Balatonnál nyaraló publikum számára.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. június 29. 19:05 - kothoga

Géniuszok egymás között

Az utolsó óra

Sigmund Freud neve garancia arra, hogy egy színházi előadást el lehessen adni. Az osztrák pszichiáter munkássága közismert, ám az talán kevésbé, hogy nagy gondolkodóként komoly hatást gyakorolt az irodalomra és a filozófiára is. Az utolsó órában londoni otthonában keresi fel őt egy középkorú professzor, aki szellemi párbajra hívja a halál előtt álló géniuszt. 

Tovább
Szólj hozzá!
2016. május 29. 19:50 - kothoga

Éjjeli csetepaté

Várj, míg sötét lesz

Ha egy színdarabban kis kaliberű bűnözők jönnek össze közös melóra, abból bármi kisülhet attól függően, hogy a dramaturgia mire helyezi a hangsúlyt. Lehet belőle komédia, de akár krimi is. A Belvárosi Színház előadása az utóbbi műfajba sorolható, de nem éppen a jól sikerült fajtából.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. május 25. 18:14 - kothoga

Nemek harca

A férfiagy - avagy nincs itt valami ellentmondás?

A nő és a férfi közötti ellentétek már hosszú ideje borzolják mindkét oldalon a kedélyeket. Nyilvánvalóan ez örökké így marad. És ez jó hír a színházkedvelő ember számára, mert valószínűleg még sok hasonló, a párkapcsolati vajúdásra fókuszáló remekművel találkozhatunk, mint A férfiagy, mely korántsem a vak véletlennek köszönhetően jutott el a 100. előadásig.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. május 11. 20:39 - kothoga

Reggeli színház

Nulladik óra

Eszedbe jutott már, hogy milyen volna nem este, hanem valami szokatlan időpontban színházba menni? Nos, ha igen, akkor talán már jártál a Momentán Társulat Nulladik óra című előadásán. Ha nem, itt az idő pótolni a hiányosságot. Ez egy olyan nulladik óra, melyet képtelenség nem szeretni.

Tovább
Szólj hozzá!
Írások, kritikák, kedvcsinálók színdarabokról