Írások, kritikák, kedvcsinálók színdarabokról

2016. március 06. 19:48 - kothoga

Útvesztőben

Hay Anna az Offroadról

Az Átrium Filmszínház március 11-én tartja az Offroad című térjáték ősbemutatóját. Ennek történetében négy menedzser, két férfi és két nő élete fonódik össze, akikben az a közös, hogy mindannyiuk élete zátonyra futott. Ez a krízis nem szakmai, hanem magánjellegű, de hatással van a munkájukra. Az előadás egyik szereplője, Hay Anna avat be bennünket a részletekbe.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. március 05. 23:17 - kothoga

Vallásháború

A velencei kalmár

Mióta világ a világ, vannak emberek, akik attól gondolják különbnek magukat másoknál, hogy fellengzősen elvekre hivatkoznak. Ezek az elvek utalhatnak politikai nézetre, erkölcsi szabályra vagy akár vallásra is. A Vígszínház új bemutatójában ez utóbbi kap fontos szerepet, hiszen a színen a zsidó Shylock és a keresztény Antonio vérben áztatott csatája zajlik.

Tovább
2 komment
2016. február 29. 16:47 - kothoga

Tyúktenyésztők előnyben

A nagy Romulus

A Miskolci Nemzeti Színház A nagy Romulus című darabbal vett részt a 4. Thália Humorfesztiválon. A Friedrich Dürrenmatt írásából készült előadás több mint másfél ezer évvel repíti vissza az időben a nézőket, mégis olyan aktuális, mintha ma írták volna. A közönség az áthallások okán sokszor nem is tudta eldönteni, hogy nevessen-e, vagy inkább sírjon.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. február 29. 09:26 - kothoga

Ellentétek vonzásában

Telekes Péter A velencei kalmárról

A Pesti Színház március elején tűzi műsorára Shakespeare klasszikus művét, A velencei kalmárt. A több száz éves történet az ellentétek harcát ábrázolja, két főszereplője: Shylock, a zsidó uzsorás és Antonio, a keresztény kereskedő. Antonio barátja, Bassanio szerepét Telekes Péter alakítja, vele beszélgettem a közelgő bemutatóról.

Tovább
Szólj hozzá!
Írások, kritikák, kedvcsinálók színdarabokról
süti beállítások módosítása