Írások, kritikák, kedvcsinálók színdarabokról

2016. május 29. 19:50 - kothoga

Éjjeli csetepaté

Várj, míg sötét lesz

Ha egy színdarabban kis kaliberű bűnözők jönnek össze közös melóra, abból bármi kisülhet attól függően, hogy a dramaturgia mire helyezi a hangsúlyt. Lehet belőle komédia, de akár krimi is. A Belvárosi Színház előadása az utóbbi műfajba sorolható, de nem éppen a jól sikerült fajtából.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. május 25. 18:14 - kothoga

Nemek harca

A férfiagy - avagy nincs itt valami ellentmondás?

A nő és a férfi közötti ellentétek már hosszú ideje borzolják mindkét oldalon a kedélyeket. Nyilvánvalóan ez örökké így marad. És ez jó hír a színházkedvelő ember számára, mert valószínűleg még sok hasonló, a párkapcsolati vajúdásra fókuszáló remekművel találkozhatunk, mint A férfiagy, mely korántsem a vak véletlennek köszönhetően jutott el a 100. előadásig.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. május 11. 20:39 - kothoga

Reggeli színház

Nulladik óra

Eszedbe jutott már, hogy milyen volna nem este, hanem valami szokatlan időpontban színházba menni? Nos, ha igen, akkor talán már jártál a Momentán Társulat Nulladik óra című előadásán. Ha nem, itt az idő pótolni a hiányosságot. Ez egy olyan nulladik óra, melyet képtelenség nem szeretni.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. május 07. 18:34 - kothoga

A világ - lencsén át

Pillanatfelvétel

Vannak foglalkozások, melyeket igazán jól csak úgy lehet végezni, ha közben az ember játszik a halállal. Ilyen a válságövezeti fotóriporter munkája is. Megörökíti a háborús szenvedéseket, képei eljutnak a világ távoli szegleteibe, hogy ott megmutassák, hová vezet a pusztítás. Olykor azonban szüksége van szerencsére is ahhoz, hogy életben maradjon.

Tovább
Szólj hozzá!
Írások, kritikák, kedvcsinálók színdarabokról
süti beállítások módosítása