Írások, kritikák, kedvcsinálók színdarabokról

2016. április 25. 21:20 - kothoga

Piti pszichopaták

A nagy kézrablás

Amikor kisstílű bűnözők adnak randevút egymásnak, és mindenki mindenkit át akar verni, abból gyakran egészen mókás dolgok kerekednek ki. Ha egy ilyen helyzethez hozzáadunk egy elveszett kézfejet, mely történetesen az egyik szereplőé, aki lázasan igyekszik annak nyomára bukkanni, a szituáció még sokkal pikánsabbá válik. Amennyiben a szituációba csempészünk némi drogot is, a dolog vészesen elfajulhat.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. április 18. 19:46 - kothoga

A jéghideg hercegnő

Turandot

Mindig is éltek olyan emberek a Földön, akik mindenkit gyűlölnek. A kínai hercegnő, Turandot is közéjük tartozik. Altoum császár lánya először egy perzsa mese figurájaként jelenik meg, majd Giacomo Puccini operája emelte őt a világhíres karakterek közé. Manapság Budapesten a Radnóti Színházban találkozhatunk a kiállhatatlan hercegnő történetével.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. április 15. 16:45 - kothoga

Az elvesz(t)ett testrész

Lovas Rozi A nagy kézrablásról

A Thália Színházban hamarosan egy morbid színmű bemutatójára kerül sor. A nagy kézrablásban egy csonkolt kezű férfi a régen elvesztett testrészét szerezné vissza, közben egy világvégi motelben piti bűnözőkbe botlik, akik át akarják verni. A képregényszerű darab egyetlen női szereplőjével, Lovas Rozival beszélgettem a próbaidőszak élményeiről.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. április 10. 18:24 - kothoga

Egy győzelem margójára

A bajnok

Manapság nem nyerő dolog a politikával viccelődni. Pláne nem akkor, ha meghatározó kormánypárti politikus magánélete kerül reflektorfénybe. Nem olyan időket élünk, amikor az ország vezetéséhez tartozó személyek a humorérzékükről lennének híresek. Pedig ha így lenne, talán ők is leborulnának A bajnok előtt.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. április 03. 19:23 - kothoga

Bolygó végveszélyben

Bata Éva a Földrengés Londonban előadásról

Egy színház a maga módján sokat tehet azért, hogy felhívja az emberek figyelmét olyan problémákra, melyek mindannyiunkat érintenek. A Vígszínház közelgő bemutatója, a Földrengés Londonban éppen ezt a célt tűzte maga elé, amikor a környezetszennyezés következményeit veszi górcső alá. Az előadásról annak egyik főszereplőjével, Bata Évával beszélgettem, aki egy klímakutató lányát, Freyát alakítja.

Tovább
Szólj hozzá!
Írások, kritikák, kedvcsinálók színdarabokról