Írások, kritikák, kedvcsinálók színdarabokról

2016. február 29. 16:47 - kothoga

Tyúktenyésztők előnyben

A nagy Romulus

A Miskolci Nemzeti Színház A nagy Romulus című darabbal vett részt a 4. Thália Humorfesztiválon. A Friedrich Dürrenmatt írásából készült előadás több mint másfél ezer évvel repíti vissza az időben a nézőket, mégis olyan aktuális, mintha ma írták volna. A közönség az áthallások okán sokszor nem is tudta eldönteni, hogy nevessen-e, vagy inkább sírjon.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. február 29. 09:26 - kothoga

Ellentétek vonzásában

Telekes Péter A velencei kalmárról

A Pesti Színház március elején tűzi műsorára Shakespeare klasszikus művét, A velencei kalmárt. A több száz éves történet az ellentétek harcát ábrázolja, két főszereplője: Shylock, a zsidó uzsorás és Antonio, a keresztény kereskedő. Antonio barátja, Bassanio szerepét Telekes Péter alakítja, vele beszélgettem a közelgő bemutatóról.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. február 18. 21:23 - kothoga

Társ, magány, társas magány

A szerelem zsoldosai

A párkapcsolati kérdések örök idők óta szolgáltatnak megunhatatlan témát a színháznak. A férfi-női különbözőségek ezért lerágott csontként hatnak, ha azt unalmasan mutatják be, de viccek végeláthatatlan tárháza lehetnek, ha megfelelő módon tálalják őket. A Jurányi Házban egy olyan darabot tűztek színre, mely egyértelműen az utóbbi kategóriába tartozik.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. február 14. 17:18 - kothoga

Hölgyterápia

Gőzben

A közös fürdőzés mint társasági esemény nem új keletű. A gőzben, a meleg vízben vagy masszázs közben remekül meg lehet vitatni az élet bajos dolgait. Ezt az életérzést tárja elénk a Karinthy Színház friss bemutatója, mely Gőzben címmel került a nagyközönség elé.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. február 10. 22:08 - kothoga

Egy őszinte ember

Színvallás Kulka Jánossal

A K11-ben Kulka János színésszel Csáki Judit kritikus beszélgetett. Budapest szívében a jelenlévők a művész egy olyan arcával találkozhattak, mely a nagyközönség előtt talán kevésbé ismert. Egy olyan egyéniség mesélt az élet kisebb-nagyobb dolgairól, aki békében él magával, és akire érdemes odafigyelni.

Tovább
Szólj hozzá!
Írások, kritikák, kedvcsinálók színdarabokról
süti beállítások módosítása